Stucen of glasvliesbehang bij nieuwbouwwoning?

Bij nieuwbouwwoningen wordt er steeds vaker gekozen voor glasvliesbehang, in plaats van het laten stucen van de muren. Dit kan bij nieuwbouwwoningen namelijk na verloop van tijd resulteren in scheuren. Daarom wordt er steeds vaker gekozen voor glasvliesbehang, omdat dit niet alleen goedkoper is, maar ook vrij is van zichtbare scheuren. Hierdoor heb je strakke wanden, maar dan zonder scheuren.

Bij het stucen van muren wordt er door professionele steeds vaker gebruik gemaakt van gipsspuitmachine, waardoor je de kans op scheuren later eventueel kunt verkleinen. Toch wordt er bij een nieuwbouwwoning vaak gekozen voor glasvliesbehang, waardoor oneffenheden gemakkelijker weggewerkt kunnen worden.

Krimpscheuren zijn nooit uit te sluiten, maar zijn bij stucen dermate groter als bij glasvliesbehang. Het risico op krimpscheuren wordt daarnaast nog groter als je besluit direct te gaan stucen bij een nieuwbouwwoning. Veel mensen hopen te besparen als ze kiezen voor stucen, maar dit is minstens even duur als glasvliesbehang.

Wil je toch laten stucen, bezuinig dan vooral niet op een goede voorbewerking en afwerking. Daarnaast zul je voldoende krimpgaas moeten opnemen en na het stucen de inwendige hoeken direct moeten insnijden. Ten slotte: een stucadoor zal nooit garanties geven op een scheurvrije muur!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *