Stucen met cementgebonden pleisters

De laatste jaren heeft cementgebonden stucwerk enorm aan populariteit gewonnen. Cementgebonden stucwerk is met name erg geschikt als ondergrond voor tegelwerk. Een bekend merk dat hoogwaardige en constante kwaliteit levert qua cementgebonden pleister is Knauf. 

Cementgebonden stucwerk heeft een aantal grote voordelen. Zo is het waterafstotend, onderhoudsarm, zorgt het voor een goede hechting en heeft een lange levensduur. Dit stucwerk is dan ook de ideale oplossing voor situaties waarbij vocht een rol gaat spelen. Er zijn vele structuren en kleuren mogelijk, waardoor je mooie visuele effecten kan bereiken.

Stucen met cementgebonden pleisters is zeer aan te raden voor extra vochtige plaatsen, zoals in de badkamer. Het verschil met gipsgebonden pleisters is in dit geval dat gipsgebonden pleisters, indien ze constant onderhevig blijven aan vocht, op termijn in kwaliteit zullen degraderen. Bij cementgebonden pleisters is dit niet het geval.

Kijk altijd eerst welke soort cementgebonden pleister u precies nodig heeft. Er zijn namelijk verschillende soorten pleister. Zo zijn er binnenpleisters, buitenpleisters en sierpleisters die elk variëren in hun eigenschappen (bijvoorbeeld qua vocht, snelheid, structuur, kleur en hechting).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *