De meest verkochte gipsspuitmachine wereldwijd wordt geperfectioneerd

Voor alle stukadoren en aannemers in de afwerking heeft Knauf goed nieuws. Knauf heeft sinds kort een verbeterde versie van de best verkochte gipsspuitmachine wereldwijd op de markt gebracht: de PFT G4X. De G4 was de standaard uitvoering, en de ‘X’ staat in deze voor de ‘neXt generation’. De nieuwe G4X zal gelden als de nieuwe standaard; de machine werd ‘voor en door’ professionals tot in detail verbeterd.

PFT G4X gipsspuitmachine

De PFT G4 werd wereldwijd al meer dan 100.000 keer verkocht en geldt daarmee als populairste machine in zijn soort. Functionele verbeteringen werden er daarom ook niet aangebracht. “Uiteraard hebben we qua fundamentele functies niets veranderd aan de G4”, legt Henry Spitznagel van Knauf uit. “De mengpomp heeft in de loop der jaren zijn troeven wel in de praktijk bewezen. Het gaat vooral om slimme ingrepen die het dagelijks werk van de vakman vergemakkelijken.”

Toch heeft Knauf er voor kunnen zorgen de wensen en behoeften van de stukadoors en aannemers nog beter in de machine te verwerken. Zo werd de machine door jarenlang research flexibeler en gebruiksvriendelijker gemaakt, waardoor het gemak van de gebruiker nog meer centraal komt te staan. Maar wat is er nu eigenlijk specifiek veranderd?

PFT G4X wordt veelzijdiger
Allereerst heeft Knauf het frame versterkt en verdikt tot 1 inch, waardoor de machine voor alle bouwplaatsen geschikt is, zonder de machine te verzwaren. Daarnaast heeft men verschillende zichtbare details aangebracht, zoals de verbeterde stuurkast en de versterkte wielmontage die de levensduur van de wielen verlengt.

Daarnaast is de PFT G4X veel veelzijdiger dan zijn voorganger. De belangrijkste nieuwigheid is de elektrische aansluitingen – 230V mono, 400V 3-fasig of omschakelbaar mono/3 fasig – worden naar eigen wens individueel kiesbaar. De wormpomp kan gemakkelijk vervangen worden, wat het beoogde rendement en de compatibiliteit verhoogt. Hierdoor wordt de nieuwe G4X uiterst flexibel en wordt het rendement verhoogd. De G4 neXt generation beperkt zich ten slotte niet tot het mengen en spuiten van gipspleister maar ook van cement-, sierpleisters en gietmortels.

Enkele andere verbeteringen:
– Externe aansluitingen zijn toegankelijk langs één zijde;
– 4 robuuste neerklapbare handgrepen;
– Transport verloopt gemakkelijker, dankzij de heforen en versterkte poten;
– Een grotere gereedschapskist.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *